Vidste du at...

...mange krisepsykologiske netværk efterspørger psykologer, der kan arbejde med akut kriseintervention - fx defusing og debriefing?

...uhensigtsmæssige reaktioner kan forebygges, hvis der tages hånd om en rystet personalegruppe hurtigt efter en voldsom hændelse?

...den første officielle anvendelse af defusing og debriefing med en professionel gruppe var efter skoleskyderiet på Aarhus Universitet i 1994, hvor redningmandskabet var påvirket af deres oplevelser?

Kursus

Defusing og debriefing for psykologer 

 

Psykologer bliver ofte bedt om at forestå psykologisk defusing og debriefing efter voldsomme hændelser

Det kan fx være på arbejdspladser, på skoler, i institutioner eller i sundhedsvæsenet.

 

Ligeledes er det blevet mere almindeligt, at psykologer indgår i krise- og beredskabsplaner, hvor deres rolle bl.a. vil være at stå for defusing og debriefing af større eller mindre grupper.

På kurset lærer du at blive fortrolig med følgende metoder:

 • Psykologisk defusing Umiddelbart efter en voldsom hændelse kan det være nyttigt at samle en gruppe mennesker, så de sammen kan få afstemt deres oplevelser med hinanden. Derudover er der brug for psykoedukation om forventelige reaktioner og deres håndtering, og der skal gøres brug af den indimellem oversete disciplin psykisk førstehjælp.
   

 • Psykologisk debriefing Når hændelsen er kommet lidt på afstand og chokreaktionerne er dæmpet, er der mulighed for at samle gruppen til en grundigere bearbejdning af de oplevelser, der er forbundet med hændelsen. Her skal vi arbejde med gruppeprocesser, gruppedynamik og bearbejdning af krise- og traumereaktioner på gruppeniveau.
   

 • Informationsmøder Efter voldsomme hændelser er der nogle gange behov for at informere større grupper af mennesker. Netop psykologer er oplagt til at medvirke på sådanne informationsmøder, hvor der skal gives saglige og let forståelige forklaringer på almindelige reaktioner og deres håndtering ,samt hvordan hverdagen gradvist kan genoptages.

Der bliver udleveret et komplet sæt materialer, som kan anvendes både under og efter kurset.​

Kurset søges godkendt på Specialistuddannelsen i Psykotraumatologi hos Dansk Psykolog Forening.

Hvor og hvornår vil du på kursus?

1.-2. november 2021

MBK, Pilestræde 61, København

Se mere på www.mbkkursuslokaler.dk

Pris

5.200 kr. (ekskl. moms)

Prisen inkluderer:

 • Undervisning og lækre trykte kvalitetsmaterialer

 • Personligt kursusbevis

 • Varme morgenboller med pålæg, stor frokostbuffet, eftermiddagschokolade samt adgang til kaffe, te, vand og frugt hele dagen

7.-8. marts 2022

Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads, Vejle

Se mere på www.vejlecenterhotel.dk

Pris

5.450 kr. (ekskl. moms)

Prisen inkluderer:

 • Undervisning og lækre trykte kvalitetsmaterialer

 • Personligt kursusbevis

 • Morgenbrød m. ost og pålæg, stor frokostbuffet, eftermiddagskage samt adgang til kaffe, te, vand og frugt hele dagen

Hvem underviser?

 

Ziggie Mai Vesterlund, psykotraumatolog
Henrik Lyng, psykolog

Læs mere om os her

Hvordan melder jeg mig til?

 

Tilmeld dig kurset via en af knapperne i venstre side. Har du spørgsmål til kurset, før du tilmelder dig, er du altid velkommen til at kontakte os.