#2 Feriestress? - pas på!

For mange mennesker er ferie ensbetydende med mange planer. Man skal ud at opleve en masse, rejse, besøge gamle venner, bage til fryseren, sylte stikkelsbær og meget meget mere. For nu har man jo fri og tid til at få en masse fra hånden. Men hov! Hvad er der sket med afslapningen? Hører den ikke ferien til længere? Jo den gør - du har bare glemt det!

 

Nu hvor sommerferien står for døren for mange af os, kom jeg til at tænke på en ferie, der ligger nogle år tilbage. Turen gik til Amsterdam med bus, hvilket jo umiddelbart lyder meget tilforladeligt. Men det var alt andet...

Med på turen var min veninde og hendes forældre - okay fint nok, vi skulle jo nok få noget alene-veninde-tid, mens hendes forældre vel klarede sig selv... Men nej, det ville være synd at sige, at det var sådan det blev. Hvad jeg ikke vidste, var, at ferien var tilrettelagt ned til mindste detalje for os ALLE SAMMEN. Hver eneste dag var planlagt minut for minut. Ethvert minut på dagen var udfyldt med seværdigheder, museer og kanalrundfarter fra morgen til aften - med tilhørende tidsplan!!! Vi skulle jo udnytte ferien, og hvert eneste minut talte - ingen tid måtte gå til spilde. Selv når vi sad på en restaurant - og efter min mening spiste meget hurtigt - herskede der nærmest stopursagtig akkuratesse. Vi skulle hurtigt videre, så tidsplanen ikke skred. Med misundeblikke på dem, der sad på de rolige cafeer og nød deres kaffe, næsten løb vi gennem byen for at nå det hele... Aldrig har jeg følt mig så stresset og fortravlet, og aldrig har jeg været så lidt ladet op med energi efter en ferie. Jeg er sikker på, at jeg ikke var noget kønt syn i dagene efter hjemkomsten (hvor jeg i øvrigt virkelig trængte til ferie)


''Fedt!'' tænker du måske, for så får man da oplevet en masse. Ja, men er det det, ferie handler om? Skal man virkelig udfylde hvert minut med planer? Er tiden spildt, hvis man intet laver? Er det en dødssynd at ville tilbringe en eftermiddag ved kanalen med en kop kaffe uden at fylde ny viden på? Svaret herfra er et klart og rungende ''nej''. Det er vigtigt at give hjernen ro og lov til at slappe af. Det nedbringer i dén grad stressniveauet ikke at hænge i en klokkestreng, ikke at ville så meget som muligt og ikke at tilegne sig ny viden i en lind strøm.


Så: slap dog af! Lav ingenting! Og smæk benene op!


Rigtig god ferie.


117 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle